En wat we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?

Dat is de titel van het beste onderwijsboek 2018 in Nederland. Hoe kunnen we een basisschool zo organiseren dat de werkdruk laag is, het werkplezier hoog is en leraren zich maximaal kunnen richten op de ontwikkeling van hun vakmanschap? Auteurs Eva Naaijkens en Martin Bootsma beschrijven hoe dit in de praktijk werkt in hun basisschool, de Alan Turingschool in Amsterdam.

Het COV brengt de auteurs naar Vlaanderen! 

Op drie verschillende locaties (Deinze, Leuven, Antwerpen) lichten Eva Naaijkens en Martin Bootsma de aanpak in hun Amsterdamse basisschool toe. Ze leggen uit hoe je de werkdruk in je school kan verlagen en hoe je daardoor ruimte krijgt om je vakmanschap te ontwikkelen. Ze presenteren een kwaliteitsaanpak die eenvoudig en efficiënt is: Enigma. De aanpak zorgt ervoor dat de situaties die op elke school voorkomen gestroomlijnd worden, dat er niet of nauwelijks wordt vergaderd en dat jij als leraar tijd hebt om goed onderwijs te geven. Hun toelichting is doorspekt met illustraties van hun aanpak in hun eigen school.

Dit wordt ongetwijfeld een bijzonder inspirerende lezing voor ons Vlaams basisonderwijs!! 

Deelnemers kunnen ter plaatse het boek “En als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?” kopen (COV-leden krijgen 5 euro korting).

Doelgroep: iedereen met een warm hart voor ons basisonderwijs!

Gratis voor COV-leden / € 20 voor niet COV-leden Verloop: 19.00 uur onthaal – 19.30 uur lezing – 21.00 uur netwerkmoment

Locatie: zaal ‘De Rekkelinge’, Désiré Delcroixstraat 1A, 9800 Deinze Inschrijving: kan enkel via de site www.cov.be of via deze link: https://apps.acv- csc.be/forms/nl/21284 – na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail